Skip to main content
logo for klog kost

10 sunde grunde til at spise chokolade

{module Google Artikel Billedtop}
 
{module 190}

Indtil for bare få år siden gav forskere og diætister enhver chokoladeelsker dårlig samvittighed med formaninger om at chokolade var usundt og fedende.

Men inden for de sidste fem-ti år har forskningen i chokolade vist at der er to sider af den sag.

Ligesom med alkohol, så kan chokolade i moderat omfang faktisk være sundt for helbredet på mange måder.

Her er ti sunde grunde til at spise chokolade baseret på nyere forskningsresultater.

Hjertesundt

Spiser du jævnligt mørk chokolade kan det sikre dig et lavere blodtryk og mindre af det dårlige kolesterol, hvilket betyder at dit hjerte ikke skal arbejde så hårdt og at din risiko for hjertesygdomme også falder.

Bekæmper betændelse

En af grundene til at mørk chokolade især er sundt for hjertet er evnen til at bekæmpe betændelse. En undersøgelse fra 2008 viste at mindre end 7 gram mørk chokolade i gennemsnit om dagen reducerede et protein, der er tegn på betændelse i blodet med over 20 procent.

Slagtilfælde

En svensk undersøgelse viste i 2011, at kvinder, der spiste mere end 45 gram chokolade om ugen havde en 20 procent lavere risiko for slagtilfælde (4) end kvinder, der spiste mindre end 9 gram om ugen.