Søg på Klog Kost

Spiser du chokolade bare en gang ugentligt, så styrkes dine kognitive funktioner  på flere punkter.Spiser du chokolade bare en gang ugentligt, så styrkes dine kognitive funktioner på flere punkter.

Chokolade styrker hjernen

Spiser du chokolade mindst en gang om ugen klarer du flere typer kognitive opgaver bedre.

 

Det viser ny forskning fra Sansom Institut for Sundhed i Australien, der i samarbejde med University of Maine har undersøgt hvordan 1.000 personers indtag af chokolade påvirkede deres kognitive funktioner.

"Chokolade og kakao flavanoler har været forbundet med forbedringer af en række helbredsproblemer helt tilbage fra oldtiden, og har vist sig at styrke hjertekar-systemet, men til gengæld har vi vidst mindre om virkningerne af chokolade på neurokognition og adfærd," siger dr. Georgie Crichton.

"Vi undersøgte om chokolade påvirkede kognitiv funktioner som hukommelse, koncentration, ræsonnement, informationsbehandling hos næsten 1.000 personer (over 30 år fra Maine, som deltager i et langvarigt helbredsstudie, red.) og fandt, at de, der spiste chokolade mindst en gang om ugen (eller mere), klarede sig bedre i flere kognitive opgaver."

Det indebar tjek af verbal hukommelse, scanning- og sporings-evner, visuel-rumlig hukommelse og organisation samt abstrakt ræsonnement, herunder test af evnen til at huske og genkalde en liste over ord eller huske, hvor en genstand blev placeret, opbevare oplysninger, bearbejde det og derefter huske det.

"Med undtagelse af arbejdshukommelsen var sammenhængen mellem chokolade og kognition betydelig, også efter at have taget højde for alder, køn, uddannelse, kolesterol, glucose, blodtryk, total energi og alkoholindtag," siger dr. Crichton.

Sukkerafhængig. Spørgsmålet er om sukker-detox er kuren.
Slik & snacks | 17. apr 2012

Lider du af den søde kløe?

En af de hotteste sundhedstrends er sukker detox. Med en tre-ugers diæt lover…

"Tidligere forskning har primært undersøgt de akutte virkninger af chokolade på de kognitive evner umiddelbart efter indtagelse af en chokoladebar eller kakaodrik. Vores forskning har set på hverdagsforbruget," siger dr. Crichton, der understreger, at chokolade-indtag skal afvejes i forhold til en sund kost og livsstil.