Søg på Klog Kost

Der er mange forskellige mad- og drikkevarer, der kan give hovedpine. Tal med din læge, hvis du ikke selv kan finde en årsag.

12 madråd mod hovedpine

Hvis du ikke er stresset, lever regelmæssigt og normalt ikke lider af migræne, men alligevel ofte har hovedpine, kan en af forklaringerne være din mad. Prøv at tjekke om nogle af de her fødevarer ofte efterfølges af hovedpine.

Hold igen med vinen

Drikkevarer er ofte de oplagte syndere, når det kommer til hovedpine. Alkohol er ’smerternes konge’.

Man skal dog ikke forveksle tømmermænd med hovedpine. Nogle kan få hovedpine bare efter et enkelt glas rødvin.

Nogle rødvine har et højere indhold af tyramin end andre. Cabernet Sauvignon har et højere indhold end  Bourgogne-druen Pinot Noir, der danner meget lidt tyramin.

Rødvinen kan desuden indeholde histamin, der kan give hovedpine hos nogle. Prøv eventuelt at drikke te, der indeholder antihistaminer en times tid før du drikker rødvin.

Udover rødvin er whisky, øl, sherry og champagne de alkoholiske drikke, der er de værste udløsere af hovedpine.

Gammel ost

Hvis du elsker ost, bør du være opmærksom. Din favoritmad kan være årsagen til dine hovedpiner.

Gammel ost, blåskimmel, cheddar, parmasan og schweizisk ost indeholder et stof kaldet tyramin, der er en naturlig neurotransmitter, som udløser hovedpine i for store mængder.

Spring ikke over

Af flere årsager er det en rigtig dårlig ide at springe måltider over. For hovedpinepatienter er det især at bede om smerter.

At droppe et måltid får blodsukkeret til at dykke, hvilket for nogle mennesker kan medføre en dundrende hovedpine, allerede før de erkender, at de er sultne.

Spis eller drik noget sukkerholdigt og hvis du er heldig forsvinder hovedpinen.