8 madråd til kvinder i overgangsalderen
Skrevet i Overgangsalder.
Side 6 ud af 9
{snippet pagead} |
5. Mindre salt
Behøver vi egentlig nævne risikoen for knogleskørhed og knoglebrud.
De fleste kvinder ved at det er vigtigt at spise kalcium kombineret med D-vitamin for at styrke knoglerne efter overgangsalderen, men ifølge en undersøgelse fra 2013 er det også vigtigt at reducere saltforbruget.
Undersøgelsen viser at saltet trækker kalcium med sig ud af kroppen, når du tisser.
Forskere ved University of Alberta anført af Todd Alexander opdagede det vigtige bindeled mellem natrium (salt) og kalcium. De synes nemlig at blive reguleret af det samme molekyle i kroppen.
Når saltindtaget bliver for højt, udrenses saltet via urinen, og trækker kalcium med sig, hvilket tømmer kroppens kalciumlager.
Høje niveauer af kalcium i urinen fører til udvikling af nyresten, medens utilstrækkelige niveauer af kalcium i kroppen medfører svage knogler og osteoporose.
|
{snippet pagead2} |
mavefedt, blåbær, overvægt, tomater, overgangsalder, brystkræft