Søg på Klog Kost

De røde beder er gode mod kræft

Rå rødbeder har vist sig at have gode virkninger i forebyggelse af kræft. Rødbeder er måske ikke den mest velsmagende grønsag. Men den har til gengæld vist sig at være en af de sundeste.

Heldigvis er rødbeder rigtig lækker som juice, for i rå tilstand er den klart sundest. Prøv juicen evt. mixet med gulerødder, æbler eller andre grøntsager.

Hvis man koger rødbeder mere end et kvarter, mister de en stor del af deres næringsværdi, så det betyder, at mange af de måder man normalt får serveret rødbeder på, ikke bidrager stort til sundheden. F.eks. er en lækker rødbedesuppe ikke nær så sund som f.eks. rå rødbedejuice.

Rødbeder hjælper kroppen med at producere røde blodlegemer, og indholdet af antioxidanter, anti-inflammatoriske og udrensende elementer er større end i andre grøntsager. Det betyder, at rødbeder har større kræftforebyggende effekt, især mht. tarmcancer.

Forsøg har vist, at rødbederne undertrykker menneskelige cancerceller i at udvikle sig. Den anti-inflammatoriske virkning kan forebygge mange kroniske sygdomme og fremme hjertets og blodkarrernes sundhed.

Serveringsforslag:

Udover at lave rødbedesaft og evt. blande det op med andre grøntsager, er det også en oplagt mulighed at skære grønsagen i tynde skriver og bruge dem i salater. Hvis man køber rødbederne økologisk kan man også bruge deres grønne toppe i juicen.