Skip to main content
logo for klog kost

Put rynkernes fjender i maven

Dyre cremer kan sikkert være rigtig gode til at holde rynkerne på afstand. Men at skønhed kommer indefra er en sandhed, vi her kan dokumentere.

Spis rigtigt, og du vil kunne bevare et sundt og ungdommeligt udseende.

{tab Spis laks|mystyle}

Ungå rynker ved at spise sundt og rigtigt.Ikke bare er laks og andre koldvands fisk gode kilder til protein - og protein er en af de byggesten, der skal til for at have en god hud – men de er også virkelig stærke kilder til det vigtige fedt kaldet omega-3. Og netop omega-3 giver huden næring og holder den spændstig og ungdommelig, og sørger for at du undgår rynkerne.

{tab Frugtsyrer|mystyle}

Ungå rynker ved at spise sundt og rigtigt.Naturlige frugtsyrer får din hud til at skille sig af med de døde hudceller, hvilket reducerer de små linjer og rynker, især dem omkring øjnene. Nye undersøgelser viser også, at større koncentrationer af frugtsyrer stimulerer collagenproduktionen.

{tab Drik kakao|mystyle}

Ungå rynker ved at spise sundt og rigtigt.En undersøgelse offentliggjort i Journal of Nutrition viser, at kakao indeholder høje niveauer af to stoffer, epicatchin og catechin, der beskytter huden mod solskader, styrker udskilningen af hudceller, påvirker fugtningen af huden og gør den blødere.

{tab Prøv C-vitamin|mystyle}

Ungå rynker ved at spise sundt og rigtigt.En del undersøgelser viser, at C-vitamin kan styrke collagenproduktionen og beskytte mod skader fra UVA og UVB stråler, afhjælper pigmenterings problemer og bedre inflammatoriske tilstande i huden.

{tab Mere soya|mystyle}

Ungå rynker ved at spise sundt og rigtigt.Soya ser ud til at beskytte huden mod nogle af de værste alderdomstegn som følge af solens stråler. Undersøgelser viser bl.a., at soya styrker hudens struktur og fasthed bare efter 6 måneders indtag.

{/tabs}