Søg på Klog Kost

En lille håndfuld dadler med et glas granatæblejuice dagligt kan måske redde dig fra hjerteanfald og slagtilfælde.En lille håndfuld dadler med et glas granatæblejuice dagligt kan måske redde dig fra hjerteanfald og slagtilfælde.

Derfor skal du spise dadler med et glas granatæblejuice til

Både granatæbler og dadler er sunde for hjertet, men tilsammen er de endnu sundere for dit helbred.

 

Det viser en ny undersøgelse fra Israel, hvor forskere har testet hvordan kombinationen af granatæblejuice, dadler og dadelkerner påvirker risikoen for åreforkalkning og hjertekar-problemer.

Flere forskellige faktorer er medvirkende til at medføre åreforkalkning, bl.a. oxidering (harskning) af kolesterol, der fører til ophobning af fedt i arteriernes indre foring. 

Naturlige antioxidanter kan bremse oxideringsprocessen i kroppen, og kan dermed reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

I de sidste 25 år har forskerne fra Technion-Israel Institute of Technology anført af professor Michael Aviram arbejdet på at isolere og forske i disse antioxidanter for at holde forkalkningen i skak.

Så de var godt bekendt med de sunde effekter af granatæblejuice, der er rig på polyfenoler, som har vist sig meget effekti til at reducere oxidativt stress. Dadler, som er rige kilder til fenole antioxidanter, hæmmer også oxidering af det såkaldte dårlige LDL-kolesterol og stimulerer fjernelse af kolesterol fra arteriernes celler. Professor Aviram havde en fornemmelse af, at fordi dadler og granatæblejuice er sammensat af forskellige fenoler, så kunne de tilsammen vise sig mere sunde end summen af hver af dem. Svarende til at 2+1 blev 4.

I et forsøg udført på arterie-celler i laboratoriet og på åreforkalkede mus, fandt forskerne, at den tredobbelte kombination af granatæble juice, dadelfrugter og dadelkerner faktisk gav maksimal beskyttelse mod udviklingen af ​​åreforkalkning, fordi kombinationen reducerede oxidativt stress af arterievæggen med 33 procent og nedsatte kolesterolindhold i arteriernes celler med 28 procent.

Forskerne konkluderer i tidsskriftet Food & Function, at både raske og folk med høj risiko for hjertekar-sygdomme med fordel kan indtage en kombination af et halvt glas granatæblejuice (100 ml) sammen med 3 dadler. Ideelt set bør kernen knuses og spises med, men selv uden kernen er kombinationen af de to frugter bedre end de to alene.

Tags: slagtilfælde, kolesterol, granatæbler, dadler