Søg på Klog Kost

Børn slap af med mælkeallergi i årelangt muffinforsøg

Forældrene fik besked på at servere bagværk med mælk, der blev mindre og mindre opvarmet.Børn kan muligvis slippe af med deres mælkeallergi, hvis de langsomt får tilført mælk i stigende mængder i bagte muffins, vafler eller småkager.

Det viser en undersøgelse fra Mount Sinai School of Medicine's Jaffe Food Allergy Institute, der har undersøgt 88 børns reaktion på forskellige metoder til at slippe af med deres mælkeallergi.

Over en periode på fem år gennemførte forskerne en serie af madforsøg, hvor børnene fik mælk, der var mindre og mindre opvarmet. Til sidst viste 47 procent af børnene sig at kunne tolerere uopvarmede mælkeprodukter som skummetmælk, youghurt og is - næsten dobbelt så mange som børnene i en kontrolgruppe, hvor kun 22 procent havde udviklet en større mælketolerance.

Koldere og koldere mælk

Børnene må have nydt forsøget, der bestod i at servere dem forskellige lækkerier som muffins, belgiske vafler og småkager, hvor temperaturen på mælken langsomt blev sænket.

- Dette forsøg viser at mange børn med allergi ikke behøver fuldstændig at undgå mælkeprodukter, siger Dr. Anna Nowak, der er medforfatter til artiklen, som blev præsenteret i Journal of Allergy and Clinical Immunology.

- Det er også opmunterende at børn under omhyggelig medicinsk overvågning kan vokse fra deres allergi meget hurtigere.

I undersøgelsens første forsøg, fik børnene en almindelig bolle eller en vaffel med bagt mælk. 65 af de 88 børn, cirka 75 procent, fik ingen allergiske reaktioner og forældrene til disse børn fik specifikke retningslinjer for, hvordan de kunne indarbejde bagte mælkeprodukter såsom muffins, cookies og kager i deres barns daglige kost.

De resterende børn, der havde fået en allergisk reaktion, blev bedt om fortsat at undgå fødevarer, som indeholdt mælk. Efter en periode på seks til 12 måneder, vendte de 65 børn, der havde bestået første forsøg, til klinikken for at gennemføre andet forsøg, der bestod i at spise pizza med ost.

Børn vendte tilbage efter pause

Pizzaosten bliver bagt ved en lavere temperatur end bagværk og indeholder højere mængde mælkeprotein. 78 procent af børnene i denne gruppe fik ingen allergiske reaktioner og forældrene fik at vide hvordan de kunne indarbejde bagt ost i børnenes kost.

Børn, der havde reageret på pizzaosten fortsatte med at spise muffins og andet bagværk med mælk og vendte så tilbage efter en periode på seks til 12 måneder for igen at forsøge sig med pizza. Hvis de derefter undgik allergiske reaktioner, gik de videre til tredje forsøgsrunde, hvor børnene fik serveret uopvarmede mælkeprodukter som skummetmælk, is, og youghurt.

Hele 60 procent af mælkeallergikerne viste sig nu at kunne tolere uopvarmet mælk.

- Mens vi er nødt til at fortsætte med vores forskning for at afgøre, hvordan man bedst kan anvende disse resultater, er disse data et spændende skridt mod vores ultimative mål om at finde helbredende behandlinger for fødevareallergi, siger Dr. Nowak.