Søg på Klog Kost

Kødprodukter har den største mængde proteiner, men også flere planter har et fornuftigt indhold.Kødprodukter har den største mængde proteiner, men også flere planter har et fornuftigt indhold.

Sådan får du nok af de essentielle aminosyrer

Lysin

Lysin er en essentiel aminosyre, der er kendt for dets antivirale egenskaber. Det hjælper med at forhindre udbrud af herpes og forkølelsessår, og det er vigtigt for hormonproduktionen samt knoglevækst hos børn og voksne.

Undersøgelser har vist, at tilskud med L-lysin i kombination med C-vitamin og flavonoider effektivt kan bekæmpe og forebygge herpesudbrud. 

Lysin er involveret i produktionen af antistoffer, hvilket kan være årsagen til, at det er så effektivt til at bekæmpe herpes virus. Lysin hjælper bl.a. med at forhindre kroppens optagelse af aminosyren arginin, som herpes virus bruger for at formere sig. Lysin har også i forsøg vist sig at kunne forebygge forkølelsessår og udbrud af helvedesild.

Indhold af Lysin i milligram per 100 gram for udvalgte fødevarer
Fødevare mg/100g
Parmesan, 32+ 2690
Sojamel 2610
Skinke, røget 2550
Flæskesvær, snacks 2340
Tun, konserves 2300
Sojabønner 2290
Ost, fast, 30+ 2290
Klipfisk, rå 2200
Kylling, grillstegt 2200
Rejer 2070
Fasankød 2070
Ost, fast, 45+ 1980
Svinekød 1970
Helleflynder 1950
Muslinger, kogt 1900
Laks, gravad 1900
Fasan 1890
Linser 1890
Hornfisk 1880
Høstsild 1880
Kalkunkød 1860
Svinekød, ca. 10 % fedt 1790
Sild 1770
Oksekød 1760
Rødspætte 1690
Mungbønner 1680
Torskerogn 1610