
Sådan får du nok af de essentielle aminosyrer
Side 4 ud af 10
Isoleucin
Isoleucin er sammen med leucin og valin vigtig for vedligeholdelse af muskelvæv og synes at bevare musklers glykogen (en form for opbevaring kulhydrat, der kan omdannes til energi). BCAA hjælper også med at forhindre muskelprotein nedbrydning under træning.
Isoleucin - er nødvendig for hæmoglobindannelse og stabiliserer og regulerer blodsukker og energiniveau. Det metaboliseres i muskelvæv. Det er en af de tre forgrenede aminosyrer. Disse aminosyrer er værdifulde for sportsfolk, fordi de øger energi, øge udholdenhed og støtter heling og reparation af muskelvæv.
Fødevare | mg/100g |
Fødevare | mg/100 gram |
Parmesan, revet | 2110 |
Fast ost 20+ | 1660 |
Røget skinke | 1500 |
Tun | 1320 |
Mozzarella 45+ | 1320 |
Sesamfrø, afskallede | 1290 |
Rejer | 1270 |
Hørfrø | 1240 |
Jordnødder | 1190 |
Camembert 45+ | 1170 |
Sardin | 1140 |
Muslinger | 1140 |
Kylling, grillstegt | 1140 |
Linser | 1130 |
Svinekød | 1090 |
Røget laks | 1060 |
Oksekød | 1040 |
Andebryst | 1020 |
Pistacienød | 1010 |
Lammekød | 1000 |
Mungbønner | 990 |
Mandler | 980 |
Makrel | 950 |
Høstsild | 930 |
Gule ærter | 920 |
Laks | 910 |
Æggeblomme | 860 |
Muslinger, kons. | 820 |
Cashewnød | 790 |
Torskerogn, kons. | 770 |
Æg | 750 |