Et glas hybensaft eller -te før eller under træning kan måske reducere de astmalignende symptomer efter træningen.Et glas hybensaft eller -te før eller under træning kan måske reducere de astmalignende symptomer efter træningen.

Hybensaft kan hjælpe motionister til hurtigere at få vejret

Hvis du hvæser, hoster og hiver efter at få vejret, når du har trænet, så husk at drikke et glas hybensaft fyldt med C-vitaminer inden.

 

"C-vitamin kan nemlig reducere bronkokonstriktion som følge af motion," siger Dr. Harri Hemilä fra Helsinki universitet i Finland.

Anstrengelsesudløst bronkokonstriktion er en astmalignende forbigående forsnævring af luftvejene, der opstår under eller efter træning. Det kan forårsage symptomer såsom hoste, hvæsen og åndenød.

Normalt er diagnosen baseret på et 10 procent eller større fald i forceret ekspiratorisk volumen på 1 sekund (FEV1) forårsaget af motion.

Omkring 10 procent af den almindelige befolkning lider af anstrengelsesudløst bronkokonstriktion, men blandt visse vintersportsgrene kan forekomsten være op til 50 procent.

Kosttilskud | 23. aug 2013

Calcium forlænger kvinders liv

Ost, broccoli og sardiner eller kalktabletter kan betyde at kvinder lever betydeligt…

Tidligere har man konstateret at C-vitamin kunne halvere forekomsten af forkølelsetilfælde hos mennesker med fysisk stress, hvilket kunne indikere, at C-vitamin også kan hjælpe mennesker, der anstrenger sig fysisk.

Hyben fyldt med C-vitamin

Den nye systematiske gennemgang fokuserer på effekten af C-vitamin på bronkokonstriktion som følge af motion har identificeret tre relevante randomiserede placebo-kontrollerede forsøg. Hver af de tre identificerede forsøg fandt, at C-vitamin halverede FEV1 efter fysiske test.

Dr. Hemilä konkluderer opfordrer derfor fysisk aktive mennesker til at teste C-vitamin, hvis de har luftvejsproblemer som hoste og hvæsen i forbindelse med motion.

Motion & mad | aug 01, 2012

Spis som en olympisk atlet

Topatleter i nogle af de mest fysisk krævende OL-discipliner spiser i nærheden af 12.000…

Anbefalingen af at drikke et glas hybensaft skyldes at hyben er en af de planter, der har det højeste indhold af C-vitamin. Hyben har 840 mg/100 gram, mens for eksempel appelsiner kun har 60 mg /100 gram.