Søg på Klog Kost

Par spiser ved cafebord.Hmm, og så spiser de spaghetti. Det er jo det rene Lady og Vagabonden. For en jaloux person kan selv det ubetydeligste måltid fremstå som grov utroskab. Nøjes med en kop kaffe, hvis du møder din eks-kæreste.

Sikker jalousi-bombe: Spis frokost med din eks

Er du i et fast parforhold og møder en eks-kæreste, så gælder det om at tænke sig grundigt om, hvis du bliver spurgt om I ikke lige skal spise en frokost, mens I opdaterer hinanden om liv, karriere og kærlighed.

 

For hvis du gerne vil bevare husfreden med din nuværende partner, så bør du sige nej og foreslå en kop kaffe istedet.

For når det handler om at spise og drikke, så udløser en frokost - eller værre middag - meget mere jalousi hos din partner, end hvis du nøjes med at drikke en kop kaffe med din ex.

- Vores forskning tyder på, at frokost involverer mere end det fysiske indtag af kalorier, konkluderer Kevin M. Kniffin, en postdoc forsker ved Cornell University 's Dyson School of Applied Economics, og Brian Wansink, direktør for Cornell Food and Brand Lab, i en artikel i tidsskriftet PLoS ONE.

Forskning udført af Kniffin og Wansink har målt graden af jalousi, som den blev opfattet af par, hvis en af dem blev kontaktet af en eks-kæreste og efterfølgende involveret i forskellige mad-og drikke-baserede aktiviteter.

Ens for mænd og kvinder

- Vi konstaterede konsekvent, at måltider fremkaldte mere jalousi end møder, der ikke indebar mad - som et møde over en kop kaffe, siger Kniffin.

- Og resultaterne er konsistente for både mænd og kvinder.

Læs også: Du må ikke spise salt efter frokost

For par, hvor forholdet er skrøbeligt på grund af jalousi, tyder denne undersøgelse på, at mænd og kvinder, som spiser frokost med deres eks, løber risikoen for en jaloux ægtefælle eller partner derhjemme.

- Nøglen til at forstå din partners jalousi er, at det ikke bare er frokost. Selv om en frokost siges at kunne styrke sociale bånd, kan den også ødelægge andre, siger Wansink.