Skip to main content
logo for klog kost
Jerntilskud kan øge din præstationsevne i fitnesscentret, viser en ny gennemgang af tidligere studier.

Jerntilskud forbedrer kvinders træningsresultater

Kvinder, der tager jerntilskud kan markant forbedre deres træningsresultater, både når de træner for fuld styrke og ved lettere træning.

{snippet start}

Det viser en international undersøgelse fra bl.a. University of Oxford og University of Mealbourne og offentliggjort i Journal of Nutrition, hvor forskere har foretaget en systematisk gennemgang og analyse af effekten af jerntilskud på træning hos kvinder i den fødedygtige alder.

Kvinder, der fik jern var i stand til at udføre en given øvelse på en lavere hjertefrekvens og med en højere effektivitet.

"Undersøgelsen indsamlede data fra mange individuelle mindre undersøgelser, som generelt ikke kunne identificere denne gavnlige effekt på egen hånd. Men da vi fusionerede data ved hjælp af meta-analyse, fandt vi denne imponerende virkning af jern ," siger chefforsker Dr. Sant-Rayn Pasricha fra Melbourne School of Population and Global Health.

Det er første gang forskere har været i stand til at bekræfte, at jerntilskud har gavnlige virkninger på træning.

Dr. Pasricha siger, at resultaterne kan få konsekvenser for atleters præstationer og helbred samt den generelle sundhed og velvære hos den almindelige befolkning.

"Det kan være værd at screene kvinder, herunder elite sportsfolk, for jernmangel, for at sikre, at de får tilstrækkeligt jern. Især kvindelige atleter har en øget risiko for jernmangel på grund af deres kost og betændelse forårsaget af overdreven træning, "siger dr Pasricha.

Andre undersøgelser har vist, at kvinder, der får jerntilskud forbedrer deres træningsindsats.

Jernmangel kan også medføre træthed og sløvhed og i sidste ende resultere i blodmangel.

{snippet related}