Søg på Klog Kost

Sort peber kan blive det nye slankemiddel

Peber kan hjælpe med slankekuren.Det stærke i peber får dig ikke bare til at nyse, det kan måske også hjælpe dig med at holde den slanke linje.

Sort peber har allerede i flere århundreder været brugt som traditionel østerlandsk medicin til at behandle kolera, diarre og andre sygdomme i mave og tarm. Men først i et helt moderne studie har det vist sig, at det stærke i den sorte peber, kaldet piperin, bekæmper fedt ved at blokere for skabelsen af nye fedtceller.

Hvis flere studier bekræfter denne effekt, mener forskerne, at sort peber kan blive en naturligt alternativ behandling af vægtproblemer og fedme.

Potentiale mod overvægt

- Vores resultater antyder, at piperin forhindrer fedtcellernes udvikling. Og det får os til at se dets potentiale som behandling af overvægt, skriver forsker Ui-Hyun Park fra Sejong University i Seoul, Korea, i Journal of Agricultural and Food Chemstry.

Selv om den sorte pebers helbredende virkning længe har været kendt, ved man kun lidt om, hvordan peberen påvirker blodgennemstrømningen, hvilket ellers måske kunne forklare de formodede positive evner.

I studiet fandt forskerne, at piperin har effekt på den genetiske aktivitet, som er ansvarlig for udvikling af nye fedtceller. Og forskerne mener, at det viser, at sort peber igangsætter en række reaktioner, som også på andre måder kan hjælpe med at holde fedtet i skak.