Søg på Klog Kost

8 slankende og lækre krydderier

Cayennepeber1. Cayennepeber

Adskillige undersøgelser har vist at det aktive stof capsaicin i cayennepeber og chili har en positiv effekt på forbrændingen af fedt og også reducerer appetitten.

Capsaicin har dokumenteret vist sig at øge kroppens energiomsætning ved at stimulere udskillelse af hormoner kaldet katekolamin, der efterfølgende aktiverer det sympatiske nervesystem

Blandt andet viste en undersøgelse fra Department of Foods and Nutrition på Purdue University i 2011, at et gram chili-flager medførte et højere energiforbrug hos 25 mænd og kvinder, der også fik en højere kernetemperatur, mens deres hudtemperatur faldt.

Forsøget viste også at effekten var størst ved at spise chilien i stedet for at indtage capsaicin-kapsler, hvilket kan indikere at der er en sammenhæng mellem smagsoplevelsen og fedtforbrændingen.

Tags: chili, capsaicin, gurkemeje, curcumin, spidskommen, kanel, ingefær, pebermynte