Skip to main content
logo for klog kost
Ost

5 gode grunde til at spise ost

{snippet pagead}

Knogleskørhed

Roquefort, edamer og andre fermenterede oste kan forhindre svækkelse af knoglerne, når du er syg.

Når vi er syge og har betændelse kan vores knogleceller miste deres evne til at danne nyt hårdt knoglevæv. Fibroblaster er elastiske celler i vores blodkar og påvirkes af betændelser, som kan få dem til at deponere kalcium, der kan medføre åreforkalkning - en fortykkelse af væggene i vores arterier.

En undersøgelse fra Oslo Universitet viste for nylig, at K2-vitamin beskytter mod knoglesvækkelsen. Gærede og modnede fødevarer som klipfisk og lever og oste som den norske "gammelost", og Roquefort er rige på K2-vitamin.

Men ostene er særligt gavnlige fordi de også indeholder calcium og D3-vitamin, der er en vigtig kombination for knogleopbygning.

knogleskørhed, ost, kolesterol, LDL