Søg på Klog Kost

Rejer er genialt til snart sagt enhver ret, medmindre altså at du lider af allergi over for skaldyr.

6 sunde grunde til at spise rejer

 

Slankende

Undersøgelsen fra Harvard viste samtidig at hovedparten af blodets fedtindhold kaldet triglycerider var blevet reduceret betragteligt (13 procent) hos deltagerne, der spiste de mange rejer.

Rejer har et højt protein-indhold på 15g pr. 100g.

Når proteinet i skaldyret nedbrydes under fordøjelsen, dannes mindre protein fragmenter kaldet peptider. Nylige undersøgelser har vist, at mange af disse peptider blandt andet stimulerer frigivelsen af hormonet cholecystokinin (CCK) fra celler, der forer vores tarmkanal. Frigivelse af CCK er vigtig fordi det medvirker til reguleringen af appetiten og giver en følelse af mæthed, som kan mindske vores risiko for fedme.

rejer har desuden desuden et meget lavt fedtindhold på 1,1 procent, hvoraf størstedelen er umættede fedtsyrer. De har desuden ingen kulhydrater, men et zink-indhold, der svarer til cirka 15 procent af det daglige behov. Zink medvirker også til at forøge det appetit-regulerende hormon leptin.