Søg på Klog Kost

Rejer er genialt til snart sagt enhver ret, medmindre altså at du lider af allergi over for skaldyr.

6 sunde grunde til at spise rejer

 

Hjertekar-systemet

Rejer er kendt for at have et højt kolesterol-indhold (>160mg/100 g), der er mere end dobbelt så højt som i laks, men undersøgelser viser at rejer ud over at forhøje kroppens kolesterol-niveau først og fremmest forbedrer balancen mellem det gode og det dårlige kolesterol.

Harvard-forskere anbefalede således rejer som del af en hjertekar-sund diæt efter at deres undersøgelse viste, at et dagligt indtag af 590 mg kolesterol fra rejer medførte en forhøjelse af det dårlige LDL-kolesterol på 7,1 procent, men også at det gode HDL-kolesterol blev forøget med hele 12 procent.

Der skyldes formentlig at 100 gram rejer indeholder omkring 75 procent af vort daglige behov for B12-vitamin, der interagerer med omega-3 fedtsyrer for at forbedre balancen mellem LDL og HDL-kolesterol. Indholdet af omega-3 fedtsyrer i 100 gram rejer svarer til cirka 40 procent af det daglige behov for at sikre et sundt hjertekar-system, der forebygger åreforkalkning, forhøjet blodtryk, hjerteanfald og blodpropper.

Også astaxanthins indfangning af frie radikaler reducerer de oxidative skader på LDL-kolesterol og forhindrer dermed åreforkalkning.

Men hvis du lider af forhøjet kolesterol skal du måske ikke spise dig mæt i rejemadder, men tale med en læge om risikoen for dit helbred.