Der er mange sunde grunde til at drikke rødvin - så længe man holder sig til et glas eller to om dagen.

10 sunde grunde til at drikke rødvin

3. Overvægt

En forbindelsen, der i struktur minder om antioxidanten resveratrol, kan tilsyneladende blokere cellulære processer, der tillader fedtceller at udvikle sig.

Forskere fra Purdue University i Indiana i USA, påviste i 2012 at stoffet piceatannol blokerer umodne fedtcellens evne til at udvikle sig og vokse.

Selv om det har samme struktur som resveratrol - det stof, der findes i rødvin og røde druer og jordnødder, og som menes at bekæmpe kræft, hjertesygdomme og neurodegenerative sygdomme - så synes piceatannol væsentligste fordel at være evnen til at bekæmpe fedme.

Og kilden til piceatannol er heldigvis den samme, idet resveratrol omdannes til piceatannol hos mennesker efter indtagelse.

"Piceatannol ændrer faktisk timingen af genekspressioner, genfunktioner og insulin-aktion under adipogenese, der er den proces, hvor umodne fedtceller bliver modne fedtceller," siger undersøgelsens chefforsker Kee-Hong Kim.

Læs mere...

4. Immunforsvaret

Et dagligt glas rødvin har vist sig at styrke hjertekar-systemet, men nu viser en ny undersøgelse at alkohol i moderate mængder også styrker immunforsvaret.

Forskning fra Oregon Health & Science University (OHSU) viser at alkohol hjælper med til at bekæmpe infektioner. Forsøg med makakaber, der har et immunsystem meget lig menneskers og som lærte at drikke alkohol viste, at de makakaber, der drak moderate mængder, reagerede bedre på en vaccine mod kopper end både aber, der ikke drak alkohol eller drak meget alkohol.

Læs mere...

5. Brystkræft

Forskere fra Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles konstaterede i begyndelsen af 2012, at præmenopausale kvinder, der drak 250 ml rødvin hver aften i en måned, havde lavere østrogen- og højere testosteronniveauer.

Forskerne forklarede, at kemikalier i skind og frø af røde druer er årsag til hormon-ændringerne, der resulterer i en lavere risiko for at udvikle brystkræft.

Forfatterne understregede, at det ikke kun er rødvin, der har de gavnlige stoffer, men de røde druer. Undersøgelsen viste at kvindernes hormoner ikke ændrede sig når de drak hvidvin.

Læs undersøgelsen her...

6. Demens

En analyse af undersøgelser, som var offentliggjort siden 1977, viste i 2011 at moderat alkoholforbrug - især rødvin - reducerede risikoen for demens, Alzheimers og cognitive problemer med 23 procent.

"Vi anbefaler ikke, at nondrinkers begynder at drikke. Men moderat drikke, hvis det er virkelig moderat, kan være gavnligt," sagde chefforskeren bag analysen Edward J. Neafsey fra Loyola University Medical Center.

Analysen konstaterede samtidig at mere end 3-5 drinks om dagen medførte en højere risiko for demens og Alzheimers.

Læs undersøgelsen her...