Søg på Klog Kost

Drik dig til bedre karakterer

Husk at drikke vand til eksamen. Du kan forbedre din karakter med 10 procent.Dine karakterer bliver op til 10 pct. højere, hvis du husker at tage en flaske vand med ind til eksamen.

Hvis man sammenligner med tidligere eksamenskarakterer, hvor man ikke har sørget for at tage vand med, kan man forvente en forbedret karakter på gennemsnitligt 5 pct., bare man husker at medbringe drikkevand.

En undersøgelse blandt 447 studerende ved University of East London og Westminister viser, at der er meget at hente bare ved at huske vanddunken. Det viste sig også, at ældre elever var mere tilbøjelige til at huske vandet til eksamen.

Forskerne observerede 447 psykologistuderenede , hvor de 71 lige var begyndt på studiet, de 225 var førsteårs studerende og 151 var på deres andet år. Kun 25 pct. af de studerende kom til eksamen med en vanddunk. De mere modne studerende på andet år var mere tilbøjelige til at medbringe vand, således havde 31 pct. husket vandet.

Efter at have taget forbehold for elevernes akademiske evner, fandt forskerne ud af, at de yngste studerende, der drak vand, kunne forvente, at deres karakterer blev forbedret med op til 10 pct. For de lidt ældre elever lå forbedringerne på mellem 5 og 2 pct.

Doktor Chris Pawson fra University of East London siger, at vanddrikkeri kan have en fysiologisk indvirkning på hjernens tankevirksomhed, som betyder, at eksamenskaraktererne bliver forbedret.

- At drikke vand kan også dæmpe den angst, som kan have negativ effekt på præstationen, gætter doktor Pawson.

Han mener, at yderligere undersøgelser er nødvendige, men han er ikke i tvivl om, at det er vigtigt for studerende at sørge for at forblive hydrerede under eksamen.