Søg på Klog Kost

4 ukendte fordele ved mælk

Tag et mælkebad eller fjern randene under øjnene med mælk. Der er flere overraskende fordele ved mælk, som du sikkert ikke tænker over når du drikker den.

{tab=Mælkebad|mystyle}

Tag et mælkebadCleopatra tog bad i gedemælk. Og det var ikke så dumt. Takket være mælks righoldige indhold af A- og D-vitamin er et mælkebad en god ting til vintertræt og tør hud. Prøv: Hæld en halv kop honning sammen med to kopper varm sødmælk i det fyldte badekar.

{tab=Til trætte øjne|mystyle}

Erstat agurkerne med vattotter dyppet i mælk.Mange bruger agurkeskiver til at give trætte øjne nyt liv. Men det er også et godt fif i stedet at dyppe vat-totter i koldt sødmælk, vride dem og lægge dem på øjenlågene.

- Mælkefedtet fugter huden og afhjælper ophovne øjne, siger hudlægen Jeanette Jacknin, der er forfatter til bogen ’Smart Medicine for Your Skin’.

{tab=Har du PMS?|mystyle}

Drik skummetmælk eller minimælk hver dag og undgå at blive ramt af PMS.Kvinder, der får meget calcium og D-vitamin (som hjælper os med at absorbere calcium) ved igennem hele måneden at drikke enten skummet- eller mini-mælk har en lavere risiko for at udvikle PMS. Det siger et studie fra University of Massachusetts.

{tab=Gang i fertiliteten|mystyle}

Chancen for at blive gravid stiger, hvis du drikker sødmælk.Hvis du prøver at blive gravid er det klogt at sørge for at få tilstrækkeligt med sødmælk i den daglige kost. I en undersøgelse foretaget på Harvard, viste det sig, at kvinder, som spiste eller drak mere end en daglig portion af fedtholdige mælkeprodukter, havde 25 pct. mindre risiko for at lide af problemer med æggestokkene end de kvinder, der spiste eller drak mindre af de fedtholdige mælkevarer.