Søg på Klog Kost

Drikker du bare et ekstra glas vand dagligt reducerer ikke bare dit kalorie-indtag, men tilsyneladende også behovet for usunde fødevarer.Drikker du bare et ekstra glas vand dagligt reducerer ikke bare dit kalorie-indtag, men tilsyneladende også behovet for usunde fødevarer.

Så stor forskel gør et ekstra glas vand

Jo mere almindeligt postevand, du drikker, des færre kalorier og usunde næringsstoffer indtager du.

 

Det antyder i hvert fald en ny stor analyse fra University of Illinois af 18.300 amerikaneres vandforbrug.

Undersøgelsen viste at bare en procent ekstra indtag af vand - hvadenten det var postevand eller vand på flaske - reducerede det samlede daglige kalorieindtag samt deltagernes forbrug af mættet fedt, sukker, natrium og kolesterol.

Hver en procents stigning i deltagernes daglige forbrug af almindeligt vand viste sig i analysen, at medføre et fald på 8,6 kalorier i det daglige energiindtag, samt små reduktioner i deltagernes indtag af sukkersødede drikkevarer og usunde fødevarer. Det reducerede også naturligt deres forbrug af fedt, sukker, salt og kolesterol.

Folk, der øgede deres forbrug med mellem en kvart og trekvart liter vand dagligt reducerede deres samlede energiindtag med mellem 68 og 205 kalorier dagligt og deres natrium indtag med 78 til 235 mg. De indtog også 5-18 gram mindre sukker og 7-21 gram mindre kolesterol dagligt.

"Konsekvenserne af et almindeligt indtag af vand på kosten var ens på tværs af race / etnicitet, uddannelse og indkomstniveau og kropsvægt," siger sundhedsprofessor Ruopeng An, der har fået undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Journal of Human Nutrition and Dietetics. 

Undersøgelsen er baseret på 18.300 deltagere i National Center for Health Statistics sundheds- og næringsundersøgelse, hvor deltagerne blev bedt om at huske alt, hvad de spiste eller drak i løbet af to dage.

Forskerne beregnede deres procentuelle indtag af almindeligt vand i forhold til deres daglige indtagelse af læske fra mad og drikkevarer tilsammen. Drikkevarer som usødet sort te, urtete og kaffe blev ikke talt som kilder til almindeligt vand, men deres vandindhold blev inkluderet i  beregninger af deltagernes samlede vandforbrug.

Overvægt | 28. sep 2013

Sådan kan du spise og sove dig slank

Melatonin er et naturligt hormon, der regulerer vores døgnrytme og som ifølge ny…

I gennemsnit drak deltagerne ca. en liter almindeligt vand på daglig basis, hvilket tegner sig for omkring en tredjedel af deres samlede indtag af læske. Deltagernes gennemsnitlige kalorieindtag var 2.157 kalorier, herunder 125 kalorier fra sukkersødede drikkevarer og 432 kalorier fra fødevarer med et lavt næringsindhold og mange kalorier som desserter, kager og snacks.

Faldet var større blandt mænd og blandt unge og midaldrende voksne, hvilket kan skyldes disse gruppers højere daglige kalorie indtag.