


Så meget øger stegt mad risikoen for hjertekar-sygdom
De færreste danskere spiser et aftensmåltid, hvor intet af maden er stegt, men udover at stegning har vist sig at kunne øge risikoen for kræft, så øger det også risikoen for alvorlig hjertesygdom og slagtilfælde.

Kaffe under graviditeten kan medføre adfærdsproblemer hos barnet
Drikker gravide kaffe risikerer det at påvirke deres børns hjerner på en måde som kan medføre adfærdsproblemer senere i livet.

Proteinrige diæter kan øge risikoen for blodpropper
Diæter med højt proteinindhold, som Dukan-kuren, kan hjælpe folk med at tabe sig og opbygge muskler, men en ny undersøgelse med mus antyder, at de medfører mere plak i arterierne.

Er du oppustet, så skær ned på planteproteinerne
Kostfibre er godt for tarmsystemet, men spiser du en en fiberrig kost med mange planteproteiner har du en øget risiko for oppustethed.

Enkeltumættet fedtsyre kan måske hjælpe mod MS
Olivenolie og andre kilder til den enkeltumættede omega-9 fedtsyre, oliesyre, kan måske hjælpe på behandlingen af eller måske ligefrem forebygge udviklingen af multipel sclerose (MS).

Flavonoler kan beskytte mod Alzheimers
Spiser eller drikker du mange frugter, grøntsager eller te, der indeholder antioxidante flavonoler, har du måske en mindre risiko for at udvikle Alzheimers demens år senere.

Valnødder kan begrænse demens hos gamle rygere
Valnødder kan hjælpe med at imødegå langsom kognitiv tilbagegang hos ældre, der enten har røget eller i forvejen har tegn på demens.
